Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@19:28:54 GMT

بودجه شبکه‌های ضد ایرانی در آمریکا کاهش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۲۸۳۲

لایحه بودجه پیشنهادی دولت آمریکا به کنگره این کشور از کاهش شدید بودجه بخش فارسی دو رسانه ضدایرانی «صدای آمریکا» و «رادیو فردا» حکایت دارد.

به گزارش «تابناک»، به نقل از فارس، بررسی لایحه بودجه پیشنهادی دولت آمریکا به کنگره این کشور نشان می‌دهد کاخ سفید قصد دارد از هزینه‌های دولت در زمینه پخش برنامه‌های ماهواره‌ای در خارج از آمریکا بکاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چارچوب تحقق این هدف، واشنگتن میزان بودجه درخواستی برای بخش فارسی‌زبان دو رسانه ضدایرانی «صدای آمریکا» و «رادیو آزاد» (رادیو فردا) را برای سال ۲۰۲۰ میلادی به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

در سند موسوم به «توجیه بودجه درخواستی» آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده (بی‌بی‌جی سابق) که امسال هم با رونمایی از لایحه بودجه دولت آمریکا منتشر شده، بار دیگر از این دو رسانه به عنوان ابزارهایی برای پیشبرد منافع و اهداف ایالات متحده در ارتباط با ایران یاد و بر اهمیت آن‌ها برای واشنگتن تأکید شده است.

با این وجود، در جداول ارائه‌شده در این سند، مشخص است که واشنگتن قصد دارد بودجه این دو شبکه را نیز مانند دیگر رسانه‌های تحت پوشش دولت آمریکا، به میزان قابل ملاحظه‌ای کم کند.بر این اساس، دولت آمریکا پیشنهاد کرده میزان بودجه سالانه بخش فارسی صدای آمریکا با افت ۶ میلیون دلاری، از رقم ۱۷.۷۱۴ میلیون دلار، به ۱۱.۷۱۴ میلیون دلار کاهش یابد.

در توضیح نحوه اعمال این کاهش بودجه، عنوان شده است: «صدای آمریکا کارکنانی را که از مهارت‌های دیجیتال و تلویزیونی برخودار نباشند و شغل آن‌ها توسط نیروهای قراردادی که در این حوزه‌ها ماهر هستند پوشش داده شده باشد، حذف می‌کند. صدای آمریکا برنامه اخیر برای توسعه شبکه را نیز تعلیق خواهد کرد.»با توجه به این ارقام، در صورت تایید کنگره، بودجه بخش فارسی صدای آمریکا در سال آینده میلادی حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

در مورد رادیو فردا نیز وضعیت مشابهی در نظر گرفته شده و دولت آمریکا تصمیم دارد بودجه بیش از ۱۴ میلیون دلاری این رسانه را به کمتر از ۵ میلیون دلار، یعنی دو سوم پایین‌تر از بودجه سال ۲۰۱۹، کاهش دهد.

بخشی از این کاهش شدید بودجه رادیو فردا به توقف برنامه‌ای بازمی‌گردد که از سال ۲۰۱۶ برای تقویت و گسترش فعالیت‌های «برنامه‌های فارسی» رسانه‌های مورد حمایت دولت آمریکا تخصیص یافته بود. دولت آمریکا اکنون اعلام کرده در سال ۲۰۲۰ به این برنامه که برای آن ۳.۹ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته شده بود، ادامه نمی‌دهد.دولت آمریکا همچنین تصمیم گرفته فعالیت سه شبکه رادیو آزاد گرجستان، تاتار و قفقاز شمالی را نیز متوقف کند.

در مجموع، در لایحه بودجه پیشنهادی، برای آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده که مدیریت رسانه‌های دولتی آمریکایی فعال در خارج از این کشور را بر عهده دارد، ۶۲۸.۱ میلیون دلار بودجه درخواست شده است. این در حالی است که بودجه تخصیص یافته به این آژانس در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۸۰۸ میلیون دلار بوده است.

صدای آمریکا و رادیو فردا به عنوان زیرمجموعه‌های آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده، سالانه از دولت آمریکا بودجه دریافت می‌کنند و به عنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی عمومی و پروپاگاندای رسانه‌ای واشنگتن به شمار می‌آیند. واشنگتن همچنین از رسانه‌های دولتی خود در خارج از کشور برای تبلیغ علیه کشورهای رقیب و در صورت امکان ایجاد ناآرامی در این کشورها استفاده می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دولت آمریکا لایحه بودجه رادیو تلویزیون شبکه های ضد ایرانی رادیو فردا صدای آمریکا کاهش بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو

شادروان مسعود اسکویی، گوینده و مجری کارشناس پیشکسوت شبکه رادیویی ورزش روز چهارشنبه درگذشت. مراسم تشییع پیکر او امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور مدیران رسانه ملی و جمعی از دوستان این هنرمند در مسجد بلال صداوسیما برگزار شد.

دوستداران ورزش از نسل قدیم، گزارش‌های مسعود اسکویی پیشکسوت رسانه‌های ورزشی را در برنامه «ورزش از نگاه دو» تلویزیون از جمله فوتبال به یاد دارند. وی از سال ۶۰ به بعد به رادیو رفت و مسابقات ورزشی را گزارش می‌کرد.

استاد اسکویی قدیمی‌ترین مجری کارشناس و گوینده ورزشی صدا و سیما بود که دوره تهیه کنندگی برنامه‌های تلویزیونی را در تلویزیون آلمان گذراند و یکسال در شهر‌های زونه گورگ و ماینس با تلویزیون همکاری کرد.

یکی از شاخصه‌های او در اجرا، ارائه گزارش مسابقات ورزشی بدون داشتن نگاه جانبدارانه بود. او همیشه در مصاحبه هایش با اهالی رسانه به ریشه اش در ایران و عشق به کارش تاکید می‌کرد 

همچنین مجلس یادبود زنده یاد اسکویی روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۱۳ تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه در مسجد بلال خواهد بود. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • تقویت سامانه بارشی در آذربایجان غربی/دمای هوا ۵ درجه کاهش می یابد
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • وداع با یکی از بهترین‌ معلمان رسانه/ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو + فیلم
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد