Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ایران دیس اینفو» برنامه‌ای است که با هدف مقابله با تبلیغات جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی ایجاد شده بود اما مخالفت ها با حمایت دولتی از آن در آمریکا، منجر به قطع کمک ها مالی دولت ترامپ به این پروژه شده است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل قدس آنلاین، جنجال پیرامون حمایت مالی دولت ایالات متحده از پروژه «ایران دیس‌اینفو» (Iran Disinfo Project) تا حدی بالاگرفت که در نهایت مقامات کنگره آمریکا را وادار به واکنش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه پروژه «ایران دیس اینفو» برنامه‌ای است که با هدف مقابله با تبلیغات جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی ایجاد شده بود اما مخالفت‌ها با حمایت دولتی از آن در آمریکا، منجر به قطع کمک‌های مالی دولت ترامپ به این پروژه شده است.

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است: :وزارت خارجه آمریکا تأیید کرده است که کمک‌های مالی خود را به این پروژه متوقف کرده است".

گاردین خبرداد که مقامات وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به ایمیل‌های آنها این مسئله را تائید کرده‌اند.

اما توقف حمایت های دولت آمریکا از پروژه «ایران دیس اینفو» در حالی صورت می‌گیرد که این روزها تعدادی از افراد از جمله «روزنامه‌نگاران و اهالی رسانه، برخی فعالان حقوق بشر و برخی چهره‌های دانشگاهی»، در توئیتر مورد هجمه قرار گرفته‌اند.

صفحه توئیتری «ایران دیس اینفو» این افراد را متهم کرده است که با حکومت جمهوری اسلامی ایران همکاری می‌کنند و این همکاری را خیانت به مردم ایران و خیانت به آرمان آزادی ایران! عنوان کرده است و به همین دلیل به آنها به این افراد حمله کرده است.

به نوشته گاردین، وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است که "بخش عمده‌ای از فعالیت «ایران دیس‌اینفو» در راستای گستره توافق شده با وزارت خارجه بوده است؛ با این حال اخیراً توئیت‌هایی دیده‌ایم که خارج از دایره این تعریف بودند."

در عین حال یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواسته نامش فاش شود در گفت‌وگو با نمایندگان کنگره امریکا که با این اقدام دولت ترامپ مخالف هستند، گفته است که دولت آمریکا بودجه یک و نیم میلیون دلاری برای گردانندگان «ایران دیس اینفو» اختصاص داده است؛ صفحه‌ای که بارها و بارها منتقدان سیاست‌های دولت آمریکا در قبال ایران را ظالمانه و ناعادلانه خوانده‌اند.

«مکس آبرامز» استاد آمریکایی رشته علوم سیاسی دانشگاه نورث ایسترن و تحلیلگر امور خاورمیانه در این رابطه می‌گوید: این پروژه (Iran Disinfo Project) تنها پروژه‌ای نبوده است که دولت آمریکا برای جهت‌دهی و خط دادن علیه حکومت جمهوری اسلامی به آن متوسل شده است؛ اما یکی از معروف‌ترین ها برای تحکیم گفت‌وگوهای ضدحکومتی علیه ایران تلقی می شد."

وی افزود:"بسیاری از منتقدان به این نتیجه رسیده‌اند و خاطر نشان کردند که این برنامه شبیه «مزارع ترول» بود که توسط رژیم های خودکامه در خارج از کشور استفاده می شد."

«ایلهان عمر» نماینده مسلمان کنگره آمریکا که بارها از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مورد اهانت قرار گرفته است در اظهارنظری در صفحه توئیتر خود نوشت: "هنوز هم بسیاری از سؤالات بدون جواب در اینجا(در رابطه با این مسئله) وجود دارد؛ آیا مقرراتی برای جلوگیری از تخلف سازمان‌های دولتی عیه شهروندان آمریکایی وجود دارد؟"

استفاده از مالیات شهروندان آمریکایی توسط دولت آمریکا علیه ایران در حالی صورت می‌گیرد که از زمان جنگ دوم جهانی قانون اساسی آمریکا استفاده از تبلیغات دولتی علیه شهروندان آمریکا را ممنوع کرده بود.

در این رابطه ، باربارا لی نماینده دیگر کنگره، وزارت خارجه آمریکا را متهم کرد که پول مالیات دهندگان را به افرادی می‌دهد که "متهم به تهدید و آزار و اذیت فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و دانشگاهیان آمریکایی هستند ؛ اتهام زنی به افرادی که از سیاست‌های اسرار آمیز دولت ترامپ در مورد ایران انتقاد کرده‌اند."

وی افزود: "این وضعیت به هیچ وجه قابل قبول نیست و ما از این اقدام حمایت نمی‌کنیم."

انتقادات سناتورهای آمریکایی از این اقدام دولت امریکا در حمایت از پروژه «ایران دیس اینفو» در حالی بالا گرفته است که برخی از آنها گفته‌اند که تهدید و اهانت و آزار و اذیت منتقدان دولت آمریکا در فضای مجازی یادآور عملکرد «مزارع مخفی»(سازمان‌هایی که کارکنان آن با انتشار مطالبی علیه مخالفان در فضای مجازی در صدد منکوب کردن آنها هستند) تحت کنترل عربستان سعودی و دیگر کشورها در تلاش برای شکل گیری بحث های آنلاین و ارعاب منتقدان، است.

اما نکته جالب در این رابطه این است که گردانندگان صفحه «ایران دیس اینفو» در مواردی حتی به خبرنگاران رسانه‌های مخالف دولت ایران حمله کرده‌اند که بودجه همین رسانه‌ها را دولت ایالات متحده تأمین می‌کند و سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی حمایتشان می‌کنند.

البته با اینکه بودجه این پروژه و پروژه مشابه تعلیق شده است اما مشخص نیست که این تعلیق صرفاً به دلیل حمله به شهروندان آمریکایی توسط پروژه‌ای باشد که با بودجه مالیات‌دهندگان آمریکایی اداره می‌شود.

به احتمال قوی در تعلیق حمایت های دولت آمریکا از این پروژه، مسائل دیگری فراتر از اقدامات غیرقانونی این پروژه موثر بوده است.باید دید نحوه برخورد وزارت خارجه آمریکا با این سبک از حملات رسانه‌ای چگونه خواهد بود و زمان هدف دولت آمریکا از توقف این پروژه را مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پروژه ضد ایرانی دونالد ترامپ رادیو فردا صدای آمریکا کنگره آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۳۴۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟

همشهری آنلاین: شاید برای «لیندا توماس-گرینفیلد»، نماینده و سفیر اصلی آمریکا در سازمان ملل دو روز گذشته یکی از سخت‌ترین روزهای کاری‌اش در همه چند دهه گذشته بوده است. گرینفیلد ۷۱ ساله به عنوان یک دیپلمات کهنه کار آمریکایی، روز جمعه متن سخنرانی خود را برای دانشجویان دانشگاه ورمونت آماده کرده بود تا در سالن اصلی آمفی تئاتر دانشگاه ورمونت روبروی ده‌ها خبرنگار و عکاس ارائه دهد، اما ناگهان به او پیام رسید که دانشگاه مراسم سخنرانی‌اش را لغو کرده و در حال حاضر دانشگاه ورمونت پذیرای او برای سخنرانی نیست. خبر بدی برای سفیر آمریکا در سازمان ملل بود، اما او چاره‌ای جز پذیرش شرایط نداشت. در همان لحظات «سورش گاریملا»؛ رئیس دانشگاه ورمونت، در حساب کاربری این دانشگاه در فضای مجازی اعلام کرد: «با کمال تأسف می گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.» وبگاه هیل هم نقل قولی از برخی حساب‌های کاربری دانشجویان دانشگاه ورمونت را منتشر کرد که در آن سفیر آمریکا را جنایتکار جنگی جنگ غزه عنوان کرده بودند.

لغو سخنرانی سفیر آمریکا در دانشگاه ورمونت به دلیل ادامه اعتراضات پرحرارت دانشجویان این دانشگاه در حمایت از فلسطین صورت گرفت. اعتراضاتی که دور جدید آن اکنون وارد هفته سوم شده و ابعاد آن هرروز گسترده تر می شود. حدود ۱۲۰۰ کیلومتر آن طرف تر از دانشگاه ورمونت، بخشی از اساتید و اعضای هیئت علمی در دانشگاه اموری نیز با تهیه یک نامه بلندبالا خواستار استعفای رئیس دانشگاه شدند. رئیسی که به پلیس مجوز ورود به دانشگاه و بازداشت دانشجویان را داده بود. خشمی که در دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا را لغو کرد، اکنون در دانشگاه اموری خواستار استعفای رئیس دانشگاه است. خشمی که ناشی از برخورد خشونت بار و بازداشت‌هایی است که پلیس آمریکا در سه هفته گذشته علیه دانشجویان و اساتید معترض داشته است. فهرست بلندبالایی از بازداشت دانشجویان و حتی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های آمریکا در دست است که نشان می‌دهد حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بسیار پرهزینه است.

چند نفر تاکنون بازداشت شده‌اند؟

آمار و گزارش‌های تائید شده از منابع رسمی آمریکا مانند روزنامه واشنگتن پست آمار قابل توجهی از بازداشت‌ها در دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد:

2300 نفر: آمار کل بازداشت‌های صورت گرفته در تظاهرات حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه های مختلف آمریکا تا روز شنبه

۱۵۰ مرکز: آمار کل کالج‌ها و دانشگاه‌های درگیر اعتراضات

۸۰ مرکز: تعداد مراکز آموزشی محل درگیری، خشونت و یورش پلیس با استفاده از گاز اشک آور و انجام بازداشت

۲۸ کلاس لغو شده: توقف فعالیت ۲۸ کلاس درس در دانشگاه‌های مختلف بدلیل بازداشت گسترده دانشجویان

۴۴ دانشگاه: آمار کل دانشگاه‌های آمریکا دارای دانشجوی بازداشتی

۳۲۵ بازداشت: بیشترین میزان بازداشت صورت گرفته علیه دانشجویان در یک روز

۱۰۰ بازداشت به بالا: حداقل ۷ دانشگاه هرکدام دارای آمار بازداشتی بیش از ۱۰۰ نفر

۵۰تا۱۰۰ بازداشت: حداقل ۷ دانشگاه هرکدام دارای آمار بازداشتی بین ۵۰تا ۱۰۰نفر

تا ۵۰ بازداشت: حداقل ۳۰ دانشگاه هر کدام دارای آمار بازداشت تا ۵۰ نفر

بیشتر بخوانید:

مجسمه جرج واشنگتن دانشگاه هاروارد بعد از اعتراضات! چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟ ۷ دانشگاه‌ دارای بیشترین بازداشت‌ها

در عین حال چند دانشگاه آمریکا هستند که دارای بیشترین آمار بازداشتی از میان دانشجویان معترض هستند و آمار بازداشتی‌ در این دانشگاه‌ها همگی بیش از ۱۰۰ نفر است.

۲۲۰ بازداشت: در دانشگاه کلمبیا در نیویورک

۲۰۰ بازداشت: در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس

۱۷۳ بازداشت: در کالج شهری نیویورک

۱۳۶ بازداشت: در دانشگاه تگزاس

۱۲۰ بازداشت: در دانشگاه نیویورک

۱۱۸ بازداشت: در کالج امرسون در بوستون

۱۰۰ بازداشت: در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئی

جغرافیای بازداشت‌ها:

۱۱۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌‎های شمال شرق / دانشگاه کلمبیا، دانشگاه هاروارد، دانشگاه نیویورک، کالج شهر نیویورک، کالج امرسون، دانشگاه پرینستون، دانشگاه نورث ایسترن، دانشگاه فوردهام،

۵۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌های غرب / دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه یوتا، دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا، دانشگاه ایالتی آریزونا،

۳۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌های جنوب / دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه تگزاس در دالاس، دانشگاه اموری، دانشگاه تولان، دانشگاه جورجیا، دانشگاه فلوریدا جنوبی،

۲۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌‍‌های غرب میانه / دانشگاه ویسکانسین در مدیسون، دانشگاه شیکاگو، دانشگاه نورث وسترن، دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، دانشگاه ایندیانا

کد خبر 849470 برچسب‌ها فلسطین سازمان ملل

دیگر خبرها

  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • نقدهای مسعود اسکویی خیلی محترمانه بود/ رادیو ورزش گوش می‌کنم
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • رشید:۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • پیکر مسعود اسکویی فردا به خاک سپرده می‌شود