Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: تغییرات گسترده اخیر در مدیریت رسانه‌های آمریکایی و انتخاب یک فیلمساز محافظه کار برای مدیرعاملی آژانس شبکه‌های بین المللی (USAGM) که از بودجه آمریکا تامین مالی می‌شود، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، نگرانی‌های زیادی را در محافل آمریکایی در مورد فعالیت رسانه‌های این کشور ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



*رییس جدید صدای آمریکا کیست؟

به گزارش میزان، انتخاب «مایکل پک»، فیلمساز محافظه کار آمریکایی و دستیار «استیو بنن»، مشاور سیاسی پیشین «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا که سه سال گذشته پشت سد رای اعتماد سنا برای تصدی سمت ریاست شبکه‌های بین المللی آمریکا مانده بود، موجی از اخراج‌ها و استعفا‌ها در رسانه‌های آمریکایی به ویژه «صدای آمریکا» را به دنبال داشت. این موضوع نگرانی‌های زیادی را در محافل آمریکایی در مورد تبدیل شدن رسانه‌های این کشور به محلی برای تبلیغات انتخاباتی برانگیخته است.

*اخراج‎ها و استعفا‌ها

«بی فنگ» رییس رادیو آزاد آسیا، «جیمی فلای» رییس رادیو آزادی- رادیو اروپای آزاد و «آلبرتو فرناندز» رییس شبکه پخش خاورمیانه توسط پک از کار کنار شدند و «آماندا بنت»، برنده جایزه «پولیتزر» و «سندی سوگوارا»، مدیر و معاون صدای آمریکا نیز در پی حضور پک در سمت جدید از سمت خود استعفا دادند.

اگرچه پک، اخراج کارکنان و مدیران شبکه‌های مذکور، انتصاب مقام‌های پیشین دولت ترامپ در سمت‌های سطح بالای این سازمان و انحلال چند شبکه را بدون ارائه هیچ توضیحی مطابق اختیارات خود به عنوان مدیرعامل جدید آژانس کل خواند، اما انتقاد‌ها به این اقدام ادامه دارد.

*واکنش‎ها به تغییرات در صدای آمریکا

«باب منندز»، سناتور دموکرات و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که تلاش زیادی برای ممانعت از رای اعتماد به پک انجام داده بود، این اخراج‌ها را نقض گسترده ماموریت این آژانس خواند.

«الیوت انگل»، رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، «نیتا لوی»، نماینده دموکرات «نیویورک» در مجلس نمایندگان، «خوان زارات»، رییس اندیشکده «مطالعات استراتژیک و بین‌المللی» در واشنگتن و مشاور امنیت ملی «جرج دبلیو‌بوش» در زمینه مبارزه با تروریسم و شماری از مقام‌های محافظه کار و دموکرات آمریکایی نیز از منتقدان اقدام پک در اخراج کارکنان بودند.

اما نکته مهم سرنوشت شعار «صدای آمریکا و سایر رسانه‌های دولتی آمریکا هرگز درگیر تبلیغات نمی‌شوند»، است. روند تحولات نشان می‌دهد این شعار ادعایی، حتی براساس معیار‌های آمریکایی در حال تغییر است.

*وضعیت صدای آمریکا

به اذعان موسسه «بنتون»، صدای آمریکا، رادیو اروپای آزاد-رادیو آزادی و سایر رسانه‌های تحت نظارت شبکه‌های بین المللی نه از منابع خبری گسترده مانند شبکه «آرتی» روسیه یا «الجزیره» قطر برخوردارند و نه مخاطبانی در وسعت آنان را در اختیار دارند.

پاکسازی گسترده در صدای آمریکا که در دوران ریاست جمهوری ترامپ با تحقیر و اتهام‌های متفاوتی مواجه شد، شاید متضررترین رسانه از حضور «پک» در سمت جدید بوده است. شیوع ویروس «کرونا» در آمریکا تیر خلاص را بر پیکره این رسانه وارد کرد.

USAGM که در سال ۱۹۴۲ با هدف مبارزه با تبلیغات نازی‌ها ایجاد شد و ۲۸۰ میلیون مخاطب در ۶۰ کشور با ۴۷ زبان از افتخاراتش بود و در ماه‌های اخیر با اتهام نژادپرستی گسترده مواجه شده بود، اکنون به دلیل ترس از وجود و فعالیت رسانه‌های مستقل، ایجاد امپراطوری رسانه‌ای و تبدیل صدای آمریکا به ابزار تبلیغاتی کاخ سفید در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شاهد تغییرات گسترده است.

البته به نظر می‌رسد این پایان تلاش‌های ترامپ برای ایجاد فضای رسانه‌ای همسو نباشد و تغییرات به زودی به «نیویورک تایمز» و «واشنگتن پست» نیز برسد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: صدای آمریکا بنگاه خبرپراکنی دونالد ترامپ صراط نیوز صدای آمریکا بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان

امیرحسین ابراهیمی،  ایالات متحده آمریکا یکی از ملتهب‌ترین روز‌های خود را طی دهه گذشته سپری می‌کند. اعتراضات دانشجویی روز‌های اخیر دانشگاه‌های مطرح امریکا تعجب بسیاری از تحلیلگران و سیاستمدران را در سراسر جهان در پی داشته است و اکثر تحلیل‌گران حوزه سیاست، پاسخ مشخصی برای این نوع از اعتراضات در این ابعاد بزرگ ندارند.

پس از تصویب کمک ۲۶ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا و افزایش شمار کشته شدگان جنگ غزه، اعتراضات شکل جدیدتری به خود گرفت. دانشجویان به طور مشخص خواستار پایان جنگ غزه و تعطیلی و واگذاری شرکت‌های حامی اسرائیل هستند. در بسیاری از دانشگاه‌ها، دانشجویانی که برای این تغییرات تلاش می‌کنند می‌گویند که به ارتباطات دانشگاه‌های خود با اسرائیل انتقاد دارند و این امر به ویژه در دانشگاه‌هایی که دارای موقوفات بزرگ هستند، پررنگ‌تر است، زیرا مدیران این دانشگاه‌ها بودجه سالیانه خود را در مجموعه گسترده‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها توزیع می‌کنند، برای نمونه در سطح خرد، دانشجویان می‌گویند از همکاری با پیمانکاران رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌ها خودداری کنید و در سطح کلان‌تر اعتراضاشان این است که از اختصاص بودجه‌های تحقیقاتی برای پروژه‌های مربوط به تسلیحات نظامی برای رژیم صهیونیستی دست بردارید!

به گفته بسیاری از تاریخ نگاران و تحلیلگران مسائل سیاسی وضعیت کنونی حاکم بر دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا یادآور مخالفت‌ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است. اما امروز دلیل اهمیت این نوع اعتراضات چیست و چرا دولتمردان آمریکایی به شدت سعی در سرکوب این نوع اعتراضات دانشجویی داشتند؟!

مشخصا با اوج گیری اعتراضات در دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا، دستگاه پروپاگاندا رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا و همچنین سایر رسانه‌های غربی همه آنان یک صدا سعی در سانسور خبری این رویداد بزرگ داشتند و حتی هشتگ‌های مربوط به این اعتراضات در فضای مجازی به ویژه در اینستاگرام و فیسبوک دچار بایکوت خبری شد.

برای اکثریت واضح است که نیروی پلیس ایالات متحده آمریکا معروف به خشونت و سرکوب می‌باشد، اما علی رغم آنکه افراد معترض، دانشجویان جوان هستند بازهم پلیس امریکا به شدت به سرکوب آنان پرداخته است. با توجه به آنکه این دانشجویان عمدتا در بهترین دانشگاه‌های جهان در حال تحصیل بوده اند و از نخبگان آینده ساز ایالات متحده آمریکا هستند این خشونت سازمان یافته بر علیه آنان هیچ توجیهی ندارد و این نشان می‌دهد که تا چه اندازه ساختار سیاسی حاکم بر ایالات متحده آمریکا وابسته به رژیم صهیونیستی است و حتی حمایت از صهیونیست‌ها می‌تواند سبب شود که دولتمردان آمریکایی بر بسیاری از ارزش‌ها که سال‌ها مدعی آن بودند چشم پوشی کنند.

رهبران ایالات متحده آمریکا هرگز تصور نمی‌کردند در مقابل نسلی قرار بگیرند که با وجود آنکه دستگیر می‌شوند، تعلیق می‌شوند و اخراج می‌شوند و حتی در مقابل باتوم‌های نیرو‌های امنیتی قرار می‌گیرند، اما دغدغه مردمی را داشته باشند که هزاران هزار کیلومتر از آنان دورتر است. حتی ایجاد رعب و وحشت و ترس توسط نهاد‌های امنیتی حاکم بر ایالات متحده آمریکا نیز مانع از این نشد که دانشجویان و برخی از اساتید آنان نسبت به نسل کشی غزه بی تفاوت بمانند و با وجود تمام این تهدیدات و فشار‌ها در کنار فلسطینیان ایستادند.

دستگاه دروغ پراکنی و پروپاگاندا رژیم صهیونیستی طی سال‌ها سعی کرد تمام اتفاقاتی که در دنیا بر علیه سیاست‌های استثمارگرایانه او وجود داشت را با برچسب زدن و متهم کردن به بی سوادی و تحجر سرپوش بگذارد، اما امروز در مقابل نسلی از جوانان قرار گرفته است که همگی در ممتازترین دانشگاه های جهان در حال تحصیل هستند و بخش زیادی از آنان نیز یهودی می‌باشند و مسئله اینجاست که حتی از برچسب یهودی ستیز بودن نیز نمی‌تواند استفاده کند و سیاست همیشگی، قربانی بودن را در پیش بگیرد.

شاید حجم سرکوب اعتراضات این واقعیت را نشان دهد که تمام برنامه‌های رژیم صهیونیستی با همکاری و پشتیبانی ایالات متحده آمریکا صورت گرفته است و امریکا در تمام آنان نقش داشته است. آنچه که مشخص است این اعتراضات، سرآغازی بر پایان پشتیبانی بی چون و چرای آمریکا از اسرائیل خواهد بود، زیرا نسل جوان آمریکایی تصمیم گرفته است دیگر سیاست سکوت را در پیش نگیرد و نسبت به این نسل‌کشی در جریان است واکنش نشان دهد و بدنبال پاک کردن صورت مسئله همانند دولتمردان خود نباشد.

تحلیلگر بین الملل

دیگر خبرها

  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • پیشنهاد عجیب ماسک برای برخورد با دانشجویان معترض
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • ویدیوی ادعایی درباره هک تلویزیون و پاسخ صداوسیما
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق